Type Here to Get Search Results !

Boztepe'ye Teleferik



Ordu'ya gelmişken Boztepe'ye çıkmadan dönmek olmaz. Olamaz. 

Daha önce 2009 ve 2012 yıllarında çıkmıştık. 2009 yılında özel araçla yaklaşık bir saatlik bir yolculuktan sonra ulaşmıştık Boztepe'ye.

2012 yılında 8 dakikada çıkmıştık. Çünkü 2011 yılında Ordu sahilinden Boztepe'ye teleferik hattı kurulmuştu. Böylece doyumsuz manzaranın keyfini çıkarmak için uzun bir karayolu yolculuğu yerine kuşlar gibi uçarak ulaşmıştık. 

2024 yılında tekrar çıktık Boztepe'ye. 

Ordu sahilinde teleferik istasyonuna ulaştığımızda bir Ters Ev ile karşılaştık. Gelmişken biraz eğlenmemek olmaz diyerek girdik. Ordu Ters Ev yazımızı buradan okuyabilirsiniz. 

Teleferiğe bindik. 12 yıl öncesinden de hatırladığımız manzarayla çıkmaya başladık. Boztepe'nin yüksekliği 528 metre. Teleferik hattının uzunluğu ise 2350 metre. Dörder kişilik 28 kabin var hatta. Saatte 250 kişi taşıyabiliyor. 


Belediye binasının üzerinden geçtik.


Bu kabinler hem içindeyken güzel bir manzara sunuyor, hem de dışındayken... Tepeye çıkıp inen kabinler, kentin pek çok yerinden göründüğü için gökyüzüne renk katıyorlar.

Gün Boztepe'nin üzerinde batarken...


Tepede kabinden inince değişiklik hemen dikkatimizi çekti. Parke taşlar döşenmiş bir yol, yol üzerinde alışveriş kulübeleri ve manzaraya nazır kafe ve restoranlar... 


Yol boyuca yürüdük. Manzarayı görmeye çalıştık. İşte manzara...


İşletmelerden bize manzara pek kalmamış gibi. Ne yapalım? Oturalım bir işletmeye Türk kahvemizi yudumlarken manzaranın tadını çıkaralım dedik. Öyle yaptık. Böyle muhteşem bir manzara bedava olacak değil ya... Her güzelliği paraya çevirme konusunda uzmanlaşmışız galiba...

2012 yılına göre çevre düzenlemesi çok daha başarılı, buna edecek laf yok. Eee, teleferik de bedava olacak değil, elbette belli bir ücret ödenecek. Hiç almazsa manzara bedava olsaydı... Küçük boşluklar bırakılmış, yok değil. İdare ettik biz de. İşletmeler de gerekli mutlaka. Keşke manzaranın çoğunu onlar kapamasaymış.



Henüz bir kaç ay önce açılan dağ kızağı istasyonu da Boztepe'de yapılabilecek etkinlikler arasında. Adrenalin tutkunları için güzel bir deneyim olabilir. Bizim adrenalimiz, yeter seviyede...




Boztepe'ye teleferik ile çıkıp yamaç paraşütü ile inmek de mümkün. Deneyimli bir eğitmen ile manzaraya karşı Ordu sahiline Rüsumet Anıt Alanı'nın hemen yanına inebilirsiniz. Belki sonraki gelişimizde hazırlıklı geliriz ve bu deneyimi yaşarız. 

Yine teleferikle, manzaranın tadını çıkararak sahile indik. 

Rüsumet No: 4 Gemisi'nin hikayesi için anıt alanına gittik. Merak ederseniz yazımızı buradan okuyabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us